Sådan vedligeholder du dine havefliser

De fleste boliger har havefliser i haven og garagen. Normalt tænker du nok ikke så meget over, hvordan dine havefliser har det. Men hvis man ikke holder øje med dem og sørger for at vedligeholde dem, kan de hurtigt få skader og skår, som ikke kan repareres. Heldigvis er det let for at forlænge dine flisers levetid, så du kan nyde godt af pæne havefliser i mange år. I denne oversigt kan du lære hvordan.

Hvad kan skade havefliser?

Havefliser befinder sig som bekendt ude i haven og det betyder, at de er udsat for vind, vejr og fugt konstant. Det slider på fliserne og gør dem især sårbare overfor alger, som kan skade fliserne. Tilbud på fliserens kan findes mange steder, så benyt dig af det, hvis du opdager et udbrud af alger på dine fliser. Andre trusler inkluderer mos og ukrudt, som vokser imellem fliserne og kan ligeledes også svække fliserne.

Hvorfor bør du vedligeholde havefliserne?

Som tidligere nævnt, er alger en stor trussel, når du skal sikre fliserne en lang levetid. Algerne sætter sig nemlig fast på overfladen af fliserne, og farver dem grønne. Dette kan være irriterende nok i sig selv, men algerne kan også bore sig ned i fliserne og øger dermed risikoen for, at de sprækker. Når først dette er sket, er det for sent og derfor er det bedst at være på forkant med denne trussel og sørge for, at algerne aldrig sætter sig fast på fliserne.

Professionel hjælp til rensning

Du kan til en vis grad selv fjerne alger og ukrudt, så længe problemet ikke er for stort. Men hvis du har en indkørsel, som er ramt af grønne alger, giver det bedst mening at give opgave til professionelle. De kan nemlig fjerne algerne effektivt uden at skade fliserne, hvilket ofte kan ske, når man forsøger selv.