Giv dine gamle møbler nyt liv med en møbelrenovering

Alt, det kræver, er en møbelrenovering, før en gammel stol eller sofa ser ud som ny igen

De fleste af os har en eller flere gamle møbler stående i vores hjem, som enten trænger til en gevaldig overhaling, eller som ikke lige matcher den stil eller æstetik, som resten af ens hjem afspejler. Møblerne kan stamme forskellige steder fra – måske har du arvet dem fra dine bedsteforældre, eller også har fundet et gammelt møbel i genbrugen, som godt kunne bruge en kærlig hånd?

Det er der heldigvis råd for. Rundt omkring i landet findes der faglærte snedkere og møbelrestauratører, der har en uddannelse bag sig og ikke beskæftiger sig med andet end at give gamle møbler nyt liv. De sliber og olierer spiseborde, forstærker stole, udskifter beslag på gamle chatoller, afrenser skabe for nikotin, støv og snavs og mange andre opgaver. De kan med garanti også tage kyndig hånd om dine møbler, uanset hvad opgavens omfang lyder på.

Hvordan foregår renovering af gamle møbler?

Metoden til møbelrenovering afhænger selvfølgelig af det møbel, der skal renoveres. Fx er det i nogle tilfælde nødvendigt at begynde med et omfattende slibearbejde eller en dybdegående afrensning, der fjerner snavset fra de sidste mange års brug. Det kan være et stort arbejde, da man er nødt til at være nænsom for at passe på møblet i videst muligt omfang. Når fasen med nedslibning og afrensning er overstået, kan man derefter begynde poleringsfasen.

Det er ikke altid, at det er nødvendigt med et omfattende forarbejde. Har en stol fx fået løse led, er det nemt og hurtigt at få dem til at være stabile igen. Snedkeren vurderer hvert enkelt møbel individuelt for at vurdere, hvilken behandling, der ville være passende til det gældende møbels stand.

Ved den indledende besigtigelse af møblet undersøger snedkeren også, om det er muligt at forbedre standen på møblet, eller om det er for medtaget til, at det overhovedet giver mening. Er du interesseret i en møbelrenovering, tager du og snedkeren en indledende snak om dette.

Kvalitetsbevidst møbelsnedker

Hvis du står over for en forestående reparation af dine møbler, er det fornuftigt at se på den enkelte snedkers erfaring og arbejdsmetode. Har snedkeren prøvet at udføre opgaver, der minder om din, eller er det første gang? Det er en god indikator på, om resultatet i sidste ende bliver godt. Storm Møbler er synonym med kvalitet, og de har mange års erfaring inden for feltet, så hvis du søger en møbelreparation i København, er Storm Møbler det rigtige valg.