Sådan indretter du et praktisk køkken

Du tilbringer meget tid i køkkenet og derfor er en god idé at have et smart designet køkken – et køkken, som gør det lettere at lave mad og holde rent. I denne oversigt får du tre gode råd til at designe det mest smarte køkken.

Gentænk gulvet

Køkkenet er et arbejdsområde. Det betyder, at der kan være mere snavs og skidt end mange andre steder i huset. Det kan blandt andet være oliestænk og madrester, som kan ende på gulvet. Hvis du har et trægulv kan disse ting suges ned i træet og misfarve gulvet. Derfor er det en god idé at kigge på andre typer af designgulve, som f.eks. epoxygulve, der er holdbare og er nemme at gøre rent.

Arbejdstrekanten

Du har måske aldrig hørt om ’arbejdstrekanten’, men det er et nyttigt begreb at huske, når du skal designe dit nye køkken til at være mest effektiv. Trekanten refererer til de tre vigtigste arbejdsområder i køkkenet: vasken, kogepladen og køleskabet. Tanken er, at disse tre områder skal ligge så tæt på hinanden som muligt. Dette sparer dig tid og giver et mere effektivt arbejdsflow, da du ikke skal gå frem og tilbage i køkkenet hele tiden. Derfor er det en god ide at have denne trekant i tankerne, når du skal designe dit nye køkken.

Placering af opvaskemaskinen

Placeringen af opvaskemaskinen er også værd at overveje, hvis du gerne vil have et smart indrettet køkken. Hvis opvaskemaskinen står ved siden af køkkenvasken, er det nemt af skylle bestik og tallerkner af, inden du sætter det i opvaskemaskinen. Det er også en god idé at placere opvaskemaskinen tæt på de skabe, hvor du opbevarer tallerkner, glas og bestik, da det er disse ting, som du oftest vasker. På den måde skal du ikke gå masser af ture frem og tilbage, når du tømmer opvaskemaskinen.