Bliv hjemmevant i eget køkken

Elsker du at invitere gæster over til god mad? For nogle er det det sociale, der virkelig trækker – for andre er det lige så meget det gastronomiske. Hvis du er typen, der bare elsker at stå i et køkken, vil du med garanti også gerne have, at der er styr på sagerne. Det gælder alt fra råvarer til udstyr i køkkenet. Udstyr bør eller skal man aldrig gå ned på.

Det kunne tænkes, at du har en god og velfungerende ovn, men har du egentlig de plader og riste, du godt kunne tænke dig? Det er ikke sikkert, du har tænkt over det, men det kan sagtens lade sig gøre at købe ekstra bageplader, bradepander eller riste til den, så du kan have de bedste ting tilgængeligt. Det kan være, du bare ikke har nok i forvejen – eller også er de gamle måske ved at være trætte og slidte at se på.

Gør madlavningen til noget fælles

Kunne du godt tænke dig at dele ud af din hobby og interesse for madlavning? Så kan det være, du skulle invitere familien med i køkkenet. Med mindre børn er det ikke sikkert, man lige involverer dem automatisk i madlavningen. Det kan dog på sigt vise sig at være en fantastisk idé at vække de mindstes interesse for madlavning tidligt, da du måske kan ende med at have et par ekstra små kokke med fremover – og det er både hyggeligt og lærerigt for alle.

Til børn kan man både få børnesikrede knive, så de kan hjælpe til med grøntsagerne, eller du kan udvælge hvilke processer i madlavningen, du godt kan have børnene til at hjælpe med. Det er altid rart at kunne sidde ved aftensmaden og vide, at alle har været en del af madlavningen. Det kan være, I skal overveje at indføre en ugentlig, fælles maddag.