Sådan får du et smukt hus udefra

Et hus kan ikke holde sig smukt for evigt, men heldigvis er der meget, man kan gøre for at pifte husets udseende op igen. Vi har her samlet nogle af vores bedste tips til, hvordan du endnu engang får et smukt hus udefra – både så du selv kan nyde det, men også så du kan få mere for huset, når du sætter det til salg engang.

Invester i et nyt tag

Et tag har en stor betydning for huset. Det er ikke kun husets klimaskærm og passer på det fra vind og vejr. Det har også stor indflydelse på andres førstehåndsindtryk af huset. Et gammelt og nedslidt tag – eller blot et tag, der ikke har været vedligeholdt og dermed er fuldt af mos – giver ikke ligefrem et godt førstehåndsindtryk, da det opfattes som værende over sin storhedstid, og det vil derfor få potentielle købere til at løbe langt væk eller bede om en stor reduktion i prisen. Et nyt tag kan altså gøre underværker for, hvordan potentielle købere opfatter dit hus. Det kan samtidig også gøre dig meget gladere for dit hus – især også, når der følger fordele som øget ejendomsvurdering og lavere varmeregning med i investeringen. Du kan få et godt tilbud på nyt tag hos Jysk Tagkompagni.

Facademaling kan gøre meget

Maling famler med årene, og det kan hurtigt få et hus til at se gammelt og nedslidt ud – selvom det måske ikke er tilfældet. En omgang maling kan dog pifte huset op på nul-komma-fem – især hvis du lader en professionel maler klare arbejdet for dig. Når du giver huset en omgang maling, kan du også helt selv vælge, hvilken farve huset skal have – og det kan faktisk få dit hus til at se helt ud som nyt. Facademaling er altså en god måde at give huset et æstetisk løft, hvis du er blevet lidt træt af at se på det – og det giver også potentielle købere et meget bedre førstehåndsindtryk af huset, hvis du skulle sætte huset til salg. Det er et krævende arbejde, når vi ikke lige har erfaring med det, men heldigvis kan du få hjælp til malerarbejdet her: http://vimaler.dk/.

Husk havearbejdet

Forhaven (og baghaven for den sags skyld) har også stor betydning for, hvordan huset opfattes af potentielle købere – og faktisk også dig selv. Hvis haven er helt tilgroet og ikke bliver vedligeholdt regelmæssigt, så kan det hurtigt få et ellers nydeligt hus til at se gammelt og kørt ned ud. Det er derfor altid en god idé at holde haven pæn og nydelig for resten af husets skyld. Hvis du ikke har den store tid, kan du f.eks. hyre en anlægsgartner til at tage sig af din have – eller få indrettet en have, som ikke kræver det store vedligehold, f.eks. primært græs, der skal slås og hegn i stedet for hæk, så der ikke skal klippes hæk mere.