Gør haven klar til sommergæsterne

Sponsoreret indhold.

Når sommeren på ny står for døren, har du en masse arbejde foran dig som hus- og haveejer. Du skal gøre klar i haven med alt, hvad der hører med. Den skal trimmes, klippes og slås. På terrassen skal der pakkes ud, pyntes op og måske købes nyt? Så er der fliserne på terrassen, som gerne skal være flotte, er de ikke det, må det være tid til en rensning. Har du krævende bede, planter og træer, skal du nok også overveje, hvad du gør ved de mindre sol-ivrige planter, når sommeren bliver længere og soltimerne flere. Kan du gøre noget?

Pak ud, pynt op og rens fliser

Terrassen og haven får ikke megen opmærksomhed, når den er kold og nøgen. Det er først i slutningen af vinteren og begyndelsen af foråret, at haven igen på ny begynder at tage vores opmærksomhed – med rette. For det er tid til at passe og vedligeholde haven. Det er tid til igen at finde havemøblerne frem, stille krukkerne ud og genfinde de gamle haveprojekter, der sammen med haven blev lagt på frys. For er det ikke tid til, at møblerne endelig bliver skiftet? Er det ikke tid til, at bedene bliver rykket og kompostbunken med?

De mange projekter kan komme i hobetal, når først du begynder at få øje på dem. Start med dine fliser og få et fliserens tilbud. Har du lyst til at spule og slide for at få de gamle, smukke fliser tilbage? Nej, det job må en professionel godt håndtere. Imens kan du overveje, hvad du gør med bedet ved garagen, skal det måles, skal det repareres? Det er den samme rutine hvert år, og hvert år er der projekter, som bliver udskudt til næste år. Er i år næste år? De gamle havemøbler holder ikke evigt, måske er det endelig tid til, at de bliver skiftet, så de passer til de nye, skinnende fliser.

Få haven selv til at hjælpe dig

Alle projekterne tager tid, tid du måske slet ikke har. Den tid kan du finde ved at lade haven hjælpe dig med havearbejdet. Det kan være myrerne, du har prøvet at bekæmpe i flere år, du endelig skal lade være – de vedligeholder trivslen i haven. Det kan også være ukrudtet, der får lov at stå, fordi det faktisk er godt for vores insekter og sommerfugle. Det kunne også være snegle, som holder de væmmelige dræbersnegle væk. Få haven til at hjælpe dig – sådan bliver din have hurtigere sommerklar.