Smarte opbevaringsløsninger til hjemmet

 

Rigtig mange mennesker vil gerne bo i Danmarks fire største byer – København, Aarhus, Odense og Aalborg. Er man født og opvokset uden for byen, ja, måske endda ude på landet, kommer det næppe som en overraskelse, at pladsen er mindre. Men alligevel bliver flere overraskede over præcist, HVOR småt de skal bo.

 

Det er nemlig ikke ualmindeligt at se sig til takke med en hel lejlighed, der ikke er større end 40 til 50 kvadratmeter, altså måske på størrelse med dit gamle teenageværelse. 

 

Så tilbage står man, med valget om man skal leve i et overfyldt og rodet hjem, eller skille sig af med sine ting. Og så alligevel ikke. Der findes nemlig smarte opbevaringsløsninger til et lille hjem. 

 

Fletkurve

En fletkurv gemmer som sådan ikke alle dine ting nydeligt ad vejen, men samler dem på en æstetisk måde, der gør det nemmere at pakke dem sammen. 

 

Fletkurve fungerer perfekt til opbevaring af tæpper, strikkeudstyr og tøj, men kan også sagtens bruges til opbevaring af børnelegetøj, bøger og magasiner. De er perfekte til bare lige at kyle lidt af hvert ned i.

 

Det smarte ved kurveløsningen er, at kurvene passer ind i næsten alle hjemmets rum – omend der ikke er mange. Derudover kan de stables lidt klodset i et hjørne, men det er faktisk heller ikke helt dumt. Det giver en charmerende følelse af et Nordafrikansk gademarked.

 

Møbler

Small-living er blevet den helt store mode indenfor bæredygtighed, og det har flere møbeldesignere fået øje for. Det er derfor ikke længere svært at finde møbler, der tjener flere formål. Og med flere formål menes her opbevaringsrum. 

 

Det klassiske eksempel er sovesofaen med plads under chaiselongen, men konceptet har bredt sig til stole, puffer og sofaborde, der i grunden bare er en stor kasse med en glat overflade.