Gode indretningstips, når du skal indrette nyt inventar

At indrette nyt inventar, f.eks. en café, et hotel, kontor eller diskotek er en chance for at udtrykke din stil og skabe et rum, der både rummer funktionalitet og æstetik. Få i denne artikel gode tips til indretningsprocessen.

Balancen mellem æstetik og komfort

Når du vælger nyt inventar, såsom fra Østergaard Interiéur, er det vigtigt at huske på dets formål og funktion. Hvordan vil rummet blive brugt? Dit inventar skal ikke kun være smukt at se på, men det skal også tjene en praktisk funktion. Du kan derfor overveje ergonomi, opbevaringsmuligheder og den daglige brug for at skabe den perfekte balance mellem skønhed og brugbarhed.

Kvalitet eller udskiftning?

Når du indretter med nyt inventar, er det en investering. En fordel ved at vælge kvalitet over kvantitet, er at inventaret kan vise sig at være mere omkostningseffektivt på lang sigt. Hvis du derimod ønsker at skifte inventaret ud med et par års mellemrum kan billigere møbler være en fordel. Hos Østergaard Interiéur har de et bredt møbeludvalg i forskellige prisklasser.

Plads og proportioner – skab balance i rummet

Uanset om dit rum er stort eller lille, er det vigtigt at have øje for proportionerne. For stort inventar kan få rummet til at virke klaustrofobisk, mens for småt inventar kan miste sin betydning. Du kan skabe en visuel balance ved at placere inventar på en måde, der udnytter rummets naturlige flow. De områder i lokalet, der ikke er fyldt med inventar er lige så vigtige for at skabe en følelse af lethed.

Stil og sammenhæng

Dit nye inventar bør afspejle en stil og skabe sammenhæng i rummet. Du kan vælge farver, materialer og former, der komplementerer hinanden og eventuelt den eksisterende indretning. Et godt tip er dog at være åben for at tilføje boliginteriør, der kan tilføre en overraskende dimension til rummet, bl.a. Østergaard Interiéur har flere iøjnefaldende møbler.