Sådan oplader du dine batterier på bedste vis

Det er nemt at have med et batteri at gøre. Hvis det er opladet, så kan du bare bruge det. Men hvis du skal oplade et batteri, er det vigtigt, at du ved, hvordan du gør dette på bedste vis. Læs med videre her.

Tips til opladning af et batteri

  • Køb en god oplader – Det er altid vigtigt, at du bruger en god oplader. Batteriets levetid og effektivitet afhænger nemlig af, hvor god en oplader du benytter. Så hvis du ikke har en god oplader, bør du købe en.
  • Sørg for at undgå høje temperatur ved opladning af dit batteri – Hvis der er for høje temperatur, når du oplader et batteri, kan dette ende med at føre til overophedning og overopladning. I værste tilfælde kan det ødelægge batteriet eller forkorte dets levetid.
  • Undgå delvis opladning og oplad batteriet fuldt ud – Det er ikke en god idé at oplade dit batteri delvist. Derimod skal du oplade batteriet fuldt ud uden diverse afbrydelser.

Pas godt på dine batterier

Nu ved du, hvordan du bedst muligt oplader dine batterier. Men der findes også andre gode råd, som du kan gøre brug af, hvis du gerne vil passe ekstra godt på batterierne. 

Eksempelvis er det vigtigt, at du jævnligt aflader dit batteri fuldt ud. Hvis du kun aflader et normalt NiMH batteri delvist, inden du genoplader det igen, vil det på et tidspunkt holde helt op med at blive afladt fuldt ud. Det kan føre til, at dit batteris effektivitet forringes.