Trådhegn til sikring af haven

Har du behov for at indhegne din have, har du flere muligheder. Den billigste og nemmeste løsning er trådhegn. Trådhegn er næsten vedligeholdelsesfrit i modsætning til f.eks. træhegn, der skal males og efterbehandles med træbeskyttelse. Trådhegn vælges oftest fra pga. udseendet. Træhegn er pænere, men trådhegn kan fås i forskellige farver, der gør, at de kan blive næste usynlige.

 

Til at holde kæledyr

Har du kæledyr, som hund, kat, kanin eller andet, du ikke vil have løber frit ud af haven, kan trådhegn være en super fin løsning. Det er dit ansvar som kæledyrsejer at sørge for, at de ikke løber frit, og hvis din hund løber ud af din have, kan du risikere at få en bøde. Trådhegn er stærkt nok til at holde dit kæledyr inde. Det kan fås i forskellige højder, så dine kæledyr ikke kan hoppe over det. Derudover er det nemt at sætte op, og du kan gøre det selv. Sætter du det i skelet skal du være opmærksom på, at din nabo er okay med højden du sætter det op i.

 

Til at holde skadedyr ude

Trådhegn kan også bruges til at holde dyr ude af din have. F.eks. er bestanden af rådyr steget de seneste år. Rådyr kan finde på at løbe ind i din have på jagt efter føde, og de er selvfølgelig ligeglad med, hvordan din have ser ud. Rådyrene er også begyndt at komme længere ind i byen. Der er flere løsninger til problemet. Nogle vælger at hænge kemikalier eller andre lugtende ting op i buske eller træer rundt om i haven, men trådhegn giver en mere permanent løsning, der ikke kræver at man bliver ved med at hænge nye ting og sager op. Disse hegn burde være i en højde af 180 cm. Vælger du at sætte et hegn op for at holde dyr ude, skal du dog også være opmærksom på, at der gælder forskellige regler omkring opsætning af hegn. Det bør du altså kigge på inden du køber dit hegn, og sætter det op.

Når du sætter dit hegn op, skal pælene ned i en god dybde – gerne omkring 80-90 cm. Dette kan gøres enten med en pælehammer, hvis din jord er relativt blød, eller pælebord, hvis du har hårdere jord. Derudover bør der være ca. 1,5 til 2 meters afstand mellem pælene. Det er vigtigt at pælene er god kvalitet.