Pynt dit hjem med miljøvenlig belysning

Der er ingen grund til at spilde strøm, hvor det ikke er nødvendigt. Vil du gerne implementere denne tankegang i dit hjem, kan du for eksempel gå din belysning og forskellige elektriske apparater efter i sømmene. Der findes nemlig gode muligheder for at spare på omkostningerne, hvilket er et win for både dig og planetens ressourcer.

LED belysning er vejen frem, når det handler om strømbesparelser

Vil du gerne spare på strømmen for din belysning, handler det om at vælge de rette teknologier. Du kan for eksempel med fordel overveje LED spots eller andre typer af LED belysning. De har nemlig den fordel, at de bruger væsentligt mindre strøm sammenlignet med andre pærer. Dertil kommer, at lyser er både stabilt og behageligt.

Udover at denne type af belysning i sig selv bruger mindre strøm, kan den også holde i lang tid. Således kan mange LED pærer brænde i op til 50.000 timer. På den måde kan du vide dig sikker på, at du ikke behøver skifte belysningen ud i nogen nær fremtid.

Miljøvenlig belysning kan også være hyggeligt og flot

Mange tror fejlagtigt, at bæredygtighed og miljøvenlighed ikke kan gå hånd i hånd med flot design eller behagelig belysning. Det er dog langt fra tilfældet. Faktisk findes der mange typer af LED pærer til stort set enhver smag og til benyttelse i stort set enhver fatning eller lampe.

Når du skal vælge den rigtige belysning, kan du også med fordel tænke de mange specifikationer fra den enkelte pære ind. Overvej for eksempel gerne, hvilken type farve du ønsker fra belysningen. Her kan du kigge efter angivelser af farvetemperatur, som måles i kelvin.

Der findes mange teorier omhandlende valget af farvetemperatur i belysning til forskellige rum. Vigtigst er dog, at du finder en løsning, som du kan være glad for til lige netop din bolig.