Overvejer du ny terrasse? Så læs med her

Sommeren er på vej og det er lig med lange dage i haven i det gode vejr. Men er din terrasse klar til dem? Hvis ikke, så er der et par ting, som du skal overveje inden du går i gang. Terrassen er nemlig et sted, som skal være hyggelig at opholde på i og derfor er det en god idé at have en plan, inden du går i gang. I denne korte oversigt får du inspiration til alt lige fra skiffer til sandkasser, så du kan få den helt perfekte terrasse for dig.

Inden du tager det første spadestik

Det er en rigtig god idé at have en klar plan inden du går i gang. Når du arbejder med et projekt som en terrasse, der kræver mange materialer, er det vigtigt, at du ikke køber for meget eller for lidt. Det er lettest, hvis du har en plan og holder dig til den og på den måde sparer du penge.

Det rigtige underlag

Det største arbejde i forbindelse med en ny terrasse er underlaget. Nogle vælger at bygge terrassen med træplanker, hvilket er billigere og hurtigere at bygge. Andre vælger fliser, som er dyrere, men som holder længere. Begge muligheder har fordele og ulemper, så tænk over dine behov og æstetiske ønsker. Så kan du tage en beslutning, som du ikke ender med at fortryde.

Gode idéer til terrassen

Kun fantasien sætter grænserne for din terrasse. Hvis du har små børn, kan du have en legekrog, hvor de f.eks. kan have en sandkasse. Hvis du er lidt af en amatørgartner, kan du også have drivhus eller højbede, hvor du kan gro blomster, grøntsager eller urter. Du kan bygge er pergola, som kan skygge for solen, hvis sommervarmen bliver lidt for varm til din smag. Så kom endelig i gang med planlægningen.