Gør dit hus mere attraktiv med udendørs maling

Trænger dit hus til at få en kærlig hånd, kan man overveje at male huset sokkel og tag. Det kan være med til at give huset nyt liv og se med indbydende ud. Men når man skal i gang med at male, kræver det sin planlægning. Man skal finde tiden til at male, da det kan tage lang tid, derudover så spiller vejret også en væsentlig rolle. Malingsprocessen skal ske i tørvejr og gerne med en temperatur på over 10 grader. Derfor er det bedst at male i maj-oktober månederne. Men man skal passe på at male i direkte sollys, da det ikke er godt for malingsprocessen.

Få en pæn sokkel

Når man er boligejer, har man typisk en lang liste over ting, som kræver vedligeholdelse på huset. Mange af disse ting kan man selv vedligeholde. Facadens betydning har stor værdi for helhedsindtrykket af huset, derfor er det en fordel at holde den vedlige. Soklen på huset er en vigtig detalje for, hvordan ens hus fremstår udadtil. En sokkel, der ikke er blevet malet i mange år, kan være utrolig iøjnefaldende, derfor kan man med god grund overveje at male den. Se udvalget af sokkelmaling her, det er et oplagt gør-det-selv projekt.

Beskyt soklen mod vejr og vind

Det er vigtigt, at soklen på huset er sund, da det er en del af husets fundament, og ligesom man løbende bør vedligeholde facaden, bør man også løbende vedligeholde soklen på huset. Hvis man anvender den rette type maling, kan man beskytte soklen yderligere mod vejr og vind. Sokkelmaling kan nemlig lukke af for vand, hvilket betyder, at fugt har sværere ved at trænge igennem soklen. Det er vigtigt, at soklen er fast og bæredygtig. Inden man begynder at male, skal man sørge for at fjerne eventuel løstsiddende maling fra soklen.