Frisk soveværelset op og leg med rummets atmosfære

Indretning af soveværelset

Soveværelset er et af de rum, som er ment til at være et afslappende og harmonisk rum, hvor man kan finde ro efter en lang arbejdsdag eller trække sig tilbage til, når man har brug for en pause. Men ofte så bliver soveværelset også et rum, som overses, når det gælder indretningen. Det kan føre til et rodet eller uinspirerende rum, der nok har en seng at sove i, men som ikke giver den ro, som man har brug for.

Det er dog let at lave om på dette og gøre soveværelset til et rum, som man vil nyde at opholde sig i. Der skal ikke meget til, før værelset kan føles helt anderledes, og ofte er der meget man kan gøre, uden at man skal ofre alverdens penge på rummet. Her er der samlet 3 gode råd, som kan gøre soveværelset stemning helt anderledes.

Overvej placeringen af møblerne i soveværelset

En af de helt store ting, som man kan gøre i soveværelset, er at overveje soveværelsets planløsning. Møblerne bliver nemlig ofte bare skubbet ud til værelsets fire vægge, og det kan skabe en underlig og akavet fornemmelse af rummet. Derfor kan man med fordel overveje, om møblerne måske burde stå anderledes. Man behøver ikke at være bange for at placere møblerne midt i rummet.

Dette kan faktisk også være med til at sikre et godt indeklima i soveværelset, fordi der pludselig skabes plads omkring møblerne. De står altså ikke længere helt tæt op ad rummets vægge, og derved kan man få bugt med eventuel fugt i rummet. Derudover vil rummet også komme til at fremstå mere indbydende og friskt med rummene placeret væk fra væggene.

Bryd op med det hårde plankegulv i soveværelset

Ofte er der i soveværelset hårde gulve såsom trægulve, linoleum eller endda sten, men dette er selvfølgelig også med til at gøre værelset en smule hårdt eller endda koldt, selvom det selvfølgelig er nemt at gøre disse hårde gulve rene. Det er dog ofte den modsatte oplevelse af rummet, som man ønsker, og derfor kan man med fordel overveje at indrette soveværelset med løse tæpper.

Med et løst tæppe i soveværelset kan man nemt skabe en rolig atmosfære i rummet, fordi lyd absorberes bedre, og man selvfølgelig også har noget blødt at træde på. Det er fx meget populært at indrette soveværelset med et løst tæppe liggende på gulvet ved siden af sengen, så man har noget blødt at træde ud på om morgenen.

Skab et hyggehjørne med lænestol og lampe i soveværelset

Et sidste råd er at overveje brugen af soveværelset. Mange bruger nemlig soveværelset til mere end at sove i – det er også ofte her, at man kan trække sig tilbage, når man har brug for en pause. Derfor kan det være en god ide at overveje at lave et dedikeret hyggehjørne i soveværelset, hvis man har pladsen til det.

Dette kan gøres nemt med en enkel lænestol, et par tæpper til at svøbe sig selv ind i, et lille sidebord og en lampe, som man fx kan læse under.