Fordelene ved at købe sildebens laminatgulv

Traditionelt set var sildebensgulve altid i træ, men i dag findes der også sildebensgulve i laminat. Her kan du læse, hvad fordelene er ved at vælge lige netop laminat sildeben.

Sildebensgulve er smukke ikke mindst, når de er lagt i det klassiske sildebensmønster, men et sildebensgulv i træ hører til blandt de dyrere gulvvalg og her kommer den største fordel ved at vælge et laminat sildebensgulv i spild. Laminat sildebensgulve er nemlig generelt billigere end sildebensgulve i træ og da laminatgulve i dag har et utroligt naturtro trælook, så er et laminat sildebensgulv et både fornuftigt og prisvenligt alternativ til sildebensgulve i træ.

En anden fordel ved sildebens laminatgulve er, at gulvene mere slidstærke og nemmere at pleje og vedligeholde end et sildebensgulv i træ, der godt kan være meget plejekrævende ikke mindst, hvis det er et olieret sildebensgulv. Et laminat sildebensgulv kræver som udgangspunkt kun almindelig støvsugning og gulvvask. Ønsker du at forlænge gulvets levetid, så kan du dog med fordel anvende laminatpleje en gang imellem.

Et sildebens laminatgulv er desuden et slidstærkt gulv valg og er således et godt valg til hjem med børn og kæledyr eller hvis sildebensgulvet skal anvendes til et erhvervsformål.

En tredje fordel af at laminat sildeben ofte kommer med kliksystem og derfor kan lægges som et svømmende gulv. De fleste træ sildebens gulve skal derimod fuldlimes til undergulvet. Laminat sildeben er derfor nemmere at montere, hvilket er en stor fordel ikke mindst hvis du ønsker at lægge gulvet selv, hvorved du kan spare udgifterne til en montør.

Er du ikke fan af laminatgulve så er et andet praktisk alternativ til et klassisk sildebensgulv i træ de såkaldte klikvinyler, der er vinylgulve med kliksystem. Disse kan også fås i stavparket format, der kan lægges i det klassiske sildebensmønster. Klik Vinyl sildeben har de samme fordele som laminat sildeben og er også i nogenlunde samme prisklasse.